Horoscop Urania 2015

Horoscop Urania 4-10 iulie 2015

Horoscop Urania reprezinta predictiile mele astrologice saptamanale, pentru toti nativii din zodiile berbec, taur, gemeni, rac, leu, fecioara, balanta, scorpion, sagetator, capricorn, varsator, pesti

Horoscop Urania 2015 - Horoscop Urania 4-10 iulie 2015

Urania 2 – 8 septembrie 2012

Perioada cuprinsă între 2 şi 8 septembrie ne aduce provocări astrale. Una dintre ele este legată de tranzitul planetei Venus, care, începând cu ziua de 6 septembrie, va străbate zodia Leului. Este un moment în care atât trebuie bărbaţi, cât şi pentru femei, orgoliul, vanitatea, mândria şi crizele de demnitate sau de conştiinţă vor fi mai acut resimţite. Este un moment în care o serie de persoane încearcă ă-şi recapete onoarea pierdută, să dreagă busuiocul dacă au făcut greşeli şi sunt comentaţi ori sancţionaţi, vor această recuperare de imagine ori de statut pentru a-şi continua drumul.Alţii poate că au fost învinovăţiţi pe nedrept şi atunci este vorba de o bătălie de dovedire a dreptăţii şi de apărare ori de restabilire a unor principii pe baze corecte. Vom nuanţa acest tranzit de acum încolo atât pentru fiecare zodie, cât şi în diferitele ipostaze pe care le va presupune săptămânile următoare acest tranzit. Reţineţi, totuşi, că pentru femei este un moment de inflamare. Sunt mai vanitoase şi orgolioase, dar şi mai exigente, mai imperative, mai dominatoare şi mai încărcate de nemulţumiri. De aici şi nivelul ridicat al tuturor pretenţiilor.
Din toate punctele de vedere, pretenţii materiale, sentimentale, sexuale sau chiar sociale. Vor funcţie, rang, demnitate, nu doar admiraţie şi iubire. Dacă este vorba de iubire, atunci cer nişte dovezi zdrobitoare aşa încât dacă depăşesc măsura riscă să rămână singure pentru că preopinentul fie nu are chef să treacă prin astfel de teste, fie, pur şi simplu, nu are bani.
Al doilea element important, chiar foarte important, cu care începe această săptămână este legat de schimbarea semnelor zodiacale pe care le va angrena într-un tranzit ce ţine de firescul mecanicii cereşti, axa nodurilor lunare.
Vă spuneam săptămânile anterioare că nodul nord care se afla în Săgetător şi nodul sud în zodia Gemenilor urmează să părăsească această axă şi să abordeze o altă dinamică zodiacală. Iată că acest eveniment se produce în dimineaţa zilei de 2 septembrie, mai precis în zori pe la 5 dimineaţa. Glumeam, de altfel, săptămâna trecută când le spuneam celor din Gemeni şi Săgetător că se trezesc într-o altă realitate şi scapă de această povară şi de această încercare.
Tranzitul nodului nord, adică sensul vieţii, printr-un semn zodiacal se petrece o dată la 50 de ani şi că în mod normal el, deplasându-se într-o mişcare perfect coerentă cu nodul sud, care se află în opoziţie la 180 de grade, angrenează întotdeauna şi zodia care şade în faţă. Pentru cei maturi se poate vorbi de o definitivare a destinului sau de o eliberare de o serie de elemente care îi împiedicau să vadă drumul, direcţia, stilul şi metoda, pentru cei mai în vârstă se poate vorbi chiar de o împlinire, un apogeu, o sumă a unor valori personale şi profesionale recunoscute şi într-un plan social.
Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor se sfârşeşte o perioadă de încercări majore care reprezintă şi tot atâtea plăţi karmice. În măsura în care le-au putut identifica atunci putem spune că după luni şi luni de zile această experienţă, poate dureroasă, chinuitoare, are şi valoarea unei lecţii de viaţă asumată. Începând cu dimineaţa zilei de 2 septembrie această axă a nodurilor lunare se mută pe direcţia Taur-Scorpion şi de acum încolo, multe luni, respectiv întregul an 2012, cât a mai rămas din el, şi o bună parte din anul 2013 va aborda din plin aceste două zodii.
Le va trece prin toate ipostazele, prin toate chinurile, prin toate încercările, prin toate provocările, le va deschide uşi, la va închide uşi, le va pune în postura de a vedea realităţi care nu le convin, poate unora le va deschide posibilitatea de a-şi schimba viaţa, altora le va aduce, mai ales celor născuţi în zodia Taurului, exact ipostaza de care vorbeam adineauri pentru Gemeni, şi anume plăţile karmice necesare. Pentru unii, în funcţie de felul în care au trăit şi de vârstă, mai puţin împovărătoare şi poate chiar mai puţin vizibil, mai ales dacă este vorba de copii şi adolescenţi care nu au apucat să păşească în viaţă să aibă responsabilităţi şi, implicit, să greşească. Ambele semne zodiacale trebuie să se înarmeze cu tărie, cu răbdare, cu înţelepciune şi mai ales cu o deplină cunoaştere a semnificaţiei şi vocaţiei.
Dacă pentru cei născuţi în Scorpion sensul vieţii poate să aducă tot ceea ce ţine de împlinire, destin sau de schimbări necesare, pentru cei născuţi în semnul Taurului poate să aducă o pedeapsă meritată, un chin care este menit să le reveleze o serie de valori, semnificaţii, virtuţi uitate, pierdute, anulate, vândute pe doi bani sau despre o serie de greşeli care trebuie să fie asumate. Există şi o funcţie pe care nu aş vrea să o denumesc profund creştină, pentru că ea este în principal profund religioasă şi o regăsim la toate expresiile credinţei într-o forţă superioară, într-o forţă divină.
Chiar dacă nu este vorba de ortodoxie sau catolicism, toate religiile au această formă de înţelegere a unor greşeli comise, trăite sau a unor erori care au la bază lipsă de învăţătură, de cunoaştere sau de disciplină în aşa fel încât omul trebuie să treacă prin aceste furci caudine. Imediat cum intră în zodia Taurului nodul sud al Lunii face o conjuncţie cu Luna neagră tot în Taur. Timp de nouă zile pedeapsa în viaţă sau nodul sud sau coada dragonului va face conjuncţie la 29 de grade cu Luna neagră, ceea ce reprezintă o încercare şi o provocare mare, poate prima şi marea încercare a acestui an, alta decât cea adusă de Luna neagră în perioada primăverii. Conjuncţia între nodul sud şi Lună neagră se realizează chiar din ziua de 3 septembrie, iar pe 8 şi pe 9 avem de-a face cu o conjuncţie la grad perfect, adică 29 de grade Taur şi 38 de minute.
În ziua de 7 septembrie Luna se alătură perechii Lună neagră – nod sud la cel 29 de grade de care tocmai vorbeam, înărind şi dând un fel de avertisment drastic, ca o lovitură de bici, ca o şfichilire mai ales într-un plan al sentimentelor, convingerilor şi credinţelor, al tuturor impulsurilor care vin din suflet, nu din logică, din raţiune şi din minte. Îi afectează în mod direct şi personal pe cei născuţi în zodia Taurului şi prin reverberaţie secundar pe cei născuţi în zodia Scorpionului.
Banii sau viaţa!
Din punctul de vedere al astrologiei financiar-bancare şi al tuturor problemelor economice care pot să fie coordonate şi influenţate de către astre trebuie să ne oprim fireşte asupra momentului în care axa nodurilor lunare schimbă semnele zodiacale. Începând cu 2 septembrie lucrurile se schimbă, sensul vieţii intrând în Scorpion presupune o altă miză.
Din punct de vedere economic nu este chiar grozav. Patronează păcălelile şi toate mişcările subterane sau toate planurile ascunse cu privire la o intenţie fie lipsită de onestitate, fie cam şmecherească de a intra în posesia unor bunuri, de a căpăta o parte mai mare sau o parte necuvenită dintr-o tranzacţie, o parte bănească sau o parte de beneficii, servicii şi avantaje care nu întotdeauna pot să fie cuantificate printr-o sumă de bani. Cum acest tranzit va dura multe luni, trebuie să facem câteva observaţii. Prima că de acum încolo, în septembrie, tranzitul acestui sens al vieţii prin Scorpion este întărit de prezenţa planetei Marte, care îi dă dinamică, virulenţă, vehemenţă şi spirit revendicativ.
Din a doua parte a lunii octombrie, când va trece în Scorpion şi Saturn, nodul nord va căpăta o greutate semnificativă, o importanţă majoră şi se va colora mai ales cu o dinamică publică, instituţională, legată de ierarhie, autoritate, putere şi care începe să părăsească planul personal. Aici este vorba de marile interese transnaţionale, de interesele care încearcă să fie puse în aplicare cu orice fel de sacrificiu, cu orice fel de risc şi chiar asumându-şi o serie de conflicte, unii oameni, unii conducători de instituţii, unii lideri de opinie sau o serie de grupuri de presiune.
De la sfârşitul lunii octombrie şi o bună parte din noiembrie, cât Soarele va tranzita zodia Scorpionului, această combinaţie va aduce în plan economic o serie de decizii şi măsuri care vin fie de la oameni ce au o vibraţie puternică legată de Scorpion, fie au o legătură directă cu domeniile de viaţă şi activitate patronate de acest semn. Va trebui să ţinem cont şi de faptul că nodul sud se află în zodia Taurului legat de pământ, toate bogăţiile subterane şi capacitatea subsolului de a avea o vocaţie economică.
Vor fi lezate, per ansamblu, bunurile funciare şi interesele pentru aceste domenii, tot ceea ce ţine de construcţie, de subsol şi subteran, tot ceea ce ţine de vegetaţie şi agricultură şi, în sfârşit, tot ceea ce ţine de economie şi investiţie pe termen scurt şi mediu reprezintă un factor pus la încercare de această combinaţie astrală. Dar multe se vor spune de-a lungul timpului despre acest tranzit. Să ne întoarcem pentru o perioadă mai restrânsă, cea cuprinsă între 2 şi 8 septembrie şi să mai observăm că Luna intră în zodia Leului, ceea ce îi face pe unii foarte dificili în tranzacţii, în negocieri.
O serie de persoane, mai ales dacă structural sunt mai orgolioase, mai vanitoase sau au fost toată viaţa şefi, devin parteneri imposibili de dialog. Vor să conducă, să dicteze, spulberă dorinţele şi speranţele tuturor, nu ţin cont de nimeni şi nimic, persiflează orice fel de proiect şi trimit în derizoriu orice fel de dorinţă a unora, a celorlalţi adică, a partenerilor de negociere orice fel de explicaţie sau încercare de aducere la bun simţ, la logică, la rezonabilitate. Acum este momentul când o serie de persoane se pot lansa în afaceri spectaculoase, pot să calce în picioare tot felul de principii în numele virtuţilor pe care regele ban parese, pentru ei, primează sau le dictează ca şi cum ar sta în spatele lor şi i-ar mâna să facă tot felul de lucruri periculoase.
Este un moment când la nivel mondial o serie de instituţii sau oameni care reprezintă instituţii de prim rang pun piciorul în prag şi dictează o serie de decizii, o serie de măsuri, niciuna menită să aducă ordine şi progres, ci întotdeauna să contureze şi să protejeze ori să favorizeze un interes personal ori interesul grupului pe care îl reprezintă. Lucrurile sunt destul de complicate pentru că după ce depăşim momentul 8-9 septembrie vom intra într-un alt registru de conflicte, neputinţe sau chiar revolte şi reacţii puternice.
În plan economic multe dintre măsurile drastice sau dintre măsurile vizibil protecţioniste abuzive vor fi în a doua parte a lui septembrie întâmpinate nu cu rezervă sau cu îndoială şi cu prudenţă, ci cu ostilitate şi cu vehemenţă ori cu măsuri radicale. Din punct de vedere economic săptămâna se schimbă într-un chip negativ şi, din păcate, unul dintre negativisme nu trece chiar atât de repede, ne vom tot confrunta cu el şi îl vom tot studia şi îl vom şi trăi văzând cu ochii minţii şi sesizând cu raţiunea consecinţele într-un plan practic ale acestei construcţii astrale până în primăvara sau chiar vara lui 2013.
Asteroizii de lângă noi
Patru sunt asteroizii din galeria celor 50 importanţi pe care noi îi luăm în calcul în previziunile noastre săptămânale. Trei dintre aceşti patru asteroizi care schimbă lăcaşul zodiacal se îndreaptă toţi trei spre zodia Fecioarei, adică exact segmentul pe care îl traversează în prezent şi Soarele. Este vorba de asteroizii Justitia, Sappho şi Tisiphone. Dintre aceştia importantă mi se pare Justitia, care, evident, aduce, aşa cum îi spune şi numele, un impact sau un impuls deosebit acestui domeniu.
El poate să fie înţeles ca justiţie ce priveşte o serie de persoane născute în zodia Fecioarei, dar poate să presupună şi o dreptate sau o serie de imperative legate de o conotaţie legală, legislativă, oficială care să privească secvenţial domenii de viaţă şi activitate, cum ar fi agricultura, cum ar fi rezervele, cum ar fi capacitatea de a exploata pământl, bunurile funciare sau o serie de preocupări care presupun punerea în ordine a unor arhive şi documente, înscrisuri şi acte, parafare, semnare şi îndosariere. Acum veţi spune că îndosarierea este un fapt insignifiant şi banal.
Totuşi, dezordinea în arhive, mai ales cele oficiale, ale unei instituţii, ale unui minister sau ale unei bănci sunt de natură să creeze conflicte şi încurcături majore. Iarăşi, unii vor spune că dacă există un minister sau un domeniu atât de important dezordinea se exclude. Nu vă iluzionaţi. Există dezordine pe toate palierele universului. Există dezordine chiar şi în legile cosmice. Aşa încât putem spune că asteroidul Justitia coboară cu picioarele pe pământ şi se ocupă de lucruri mărunte, dar necesare, poate chiar de fleacuri, dar care pot încurca, elimină ceea ce este nelalocul lui şi induce cu foarte multă răbdare şi metodă ordinea necesară.
Sappho, în acelaşi semn, nu eset o combinaţie bună, nu are nicio legătură cu lirismul, cu sensibilitatea şi cu poezia ori cu întreaga încărcătură şi vocaţie afectivă chemată şi patronată prin mitologie şi ezoterism de acest asteroid. Rămâne un al patrulea asteroid care nu păşeşte în Fecioară, ci în Săgetător. Este vorba de asteroidul Diana care îşi regăseşte natura fundamentală asociată cu ideea de aventură, de curaj, de îndrăzneală, de spirit neconvenţional, de bărbăţie şi, implicit, de vânătoare, tragerea cu arcul.
Din această perspectivă perioada în care asteroidul Diana va străbate zodia Săgetătorului este benefică pentru Săgetători, pentru toate femeile în ansamblu şi se înţelege mai ales pentru acele femei care au un marcaj deosebit, relevant într-o legătură directă cu această zodie, fie au Soarele în Săgetător, fie ascendentul, fie o aglomerare de planete, fie chiar planeta Venus în Săgetător. Le face curajoase, dinamice, hotărâte şi decise să ia bărbăteşte viaţa în piept sau să abordeze fără prea multe inhibiţii o serie de detalii de viaţă care până nu demult nu le erau la îndemână.
O stea pentru fiecare
O singură stea fixă este mai importantă pentru întregul răstimp al săptămânii viitoare. Este vorba de Toliman, o stea legată de învăţătură, lecţie de viaţă, pildă, avertisment sau încercare, experienţă cu valoare morală, cu valoare existenţială, cu valoare esenţială într-un plan personal.
Toliman face conjuncţie cu sensul vieţii în zodia Scorpionului şi le dă tuturor acestor nativi posibilitatea să treacă mai bine,mai înţelept sau cu mai mult folos printr-o serie de evenimente, fie ele exterioare cu ecou interior, fie, aşa cum spuneam adineauri, strict personale dar de maximă importanţă.
Cea de-a doua stea fixă care pentru câteva ore poate să lumineze un moment bun în existenţa mai ales a celor născuţi în zodia Gemenilor este steaua fixă Belatrix, aduce noroc, ieşire din situaţii încurcate, complicate, aşa numita metaforic vorbind ieşire din umbră, ieşire la rampă sau vizibilitate, este legată de Lună, de aceea spuneam că durează doar câteva ore, este un tranzit efemer şi evenimentul se petrece în ziua de 8 septembrie.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*